Το ελληνικό κάστρο και ο μύθος με τους πολεμιστές που ζωντανεύουν

στις

Η Ελλάδα είναι γεμάτη κάστρα και οχυρά εκ των οποίων πολλά από αυτά χρονολογούνται εδώ και αιώνες. Όπως συμβαίνει συχνά με τα κάστρα αλλά και τα αξιοθέατα που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν, πολλά από αυτά συνοδεύονται από διάφορους μύθους που μπλέκονται με την ιστορία και δημιουργούν ιδιαίτερα σενάρια. Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά σενάρια έχει δημιουργηθεί σε ένα πανέμορφο ελληνικό κάστρο της Κρήτης. Ο λόγος για το Φραγκοκάστελο στα Χανιά το οποίο έχει συνδεθεί με έναν πολύ ιδιαίτερο μύθο. Αν πας στα Χανιά και στο συγκεκριμένο κάστρο θα ακούσεις να μιλούν για Δροσουλίτες. Είναι οι πολεμιστές που λέγεται ότι κατά την ανατολή του ηλίου μια συγκεκριμένη εποχή ζωντανεύουν…

Το ελληνικό κάστρο και ο μύθος με τους πολεμιστές που ζωντανεύουν

Το Φραγκοκάστελο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από τα Χανιά. Είναι στην πραγματικότητα πολύ κοντά στη χώρα των Σφακίων. Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό κάστρο το οποίο σε γοητεύει από το πρώτο λεπτό. Αν βρεθείς εκεί θα ακούσεις τους ντόπιους να σου μιλούν για τον παράξενο μύθο που μπλέκει με την ιστορία. Αφορά τους πολεμιστές που λέγεται ότι ζωντανεύουν μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

Λέγεται, λοιπόν, ότι αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του του Μαΐου και των πρώτων ημερών του Ιουνίου. Στην πραγματικότητα ο μυθος με τους Δροσουλίτες λέει ότι εκείνη την εποχή του χρόνου, κάποιες σκιές με ανθρώπινες μορφές εμφανίζονται να προχωράνε η μία πίσω από την άλλη για 10 λεπτά περίπου κατά την ανατολή του ήλιου. Εμφανίζονται όταν υπάρχει άπνοια και αυξημένη υγρασία στην ατμόσφαιρα.

ελληνικό κάστρο

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org

Σύμφωνα με τον θρύλο, πρόκειται για τα άψυχα σώματα πολεμιστών. Ποιων πολεμιστών όμως; Πάμε πίσω στο χρόνο όταν ο Χατζή Μιχάλης Νταλιάνης μαζί με τους πολεμιστές του υπερασπίστηκαν το κάστρο Φραγκοκάστελο από τους Τούρκους. Εξακόσιοι άνδρες πολέμησαν ενάντια σε 8.000 Τούρκους και μάλιστα ήταν τόσο γεναίοι ώστε κατάφεραν και άντεξαν περισσότερο από μια βδομάδα. Τελικά η μάχη είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 335 από αυτούς. Μαζί με αυτούς και ο Νταλιάνης.

Ο θρύλος με τους πολεμιστές λέει ότι τα άψυχα σώματα τους έμειναν άταφα. Έτσι κάποια στιγμή φύσηξε δυνατός άνεμος κι έφερε την άμμο από τούς αμμόλοφους της παραλίας «Ορθή Άμμος» και τα σκέπασε. Έτσι οι πολεμιστές αναζωντανεύουν αυτή την εποχή του χρόνου, κινούνται αργά προς το κάστρο και χάνονται στη θάλασσα.

Απόδραση στα ατμοσφαιρικά Χανιά

Τα Χανιά είναι η νησιωτική πόλη που θα ζήσεις μερικές από τις πιο έντονες αλλά χαλαρές στιγμές στη ζωή σου. Αποτελούν έναν δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα ζήσεις έντονες συγκινήσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Το σίγουρο είναι ότι θα επισκεφθείς πολλά αξιοθέατα, θα περπατήσεις σε μονοπάτια της ιστορίας και θα κάνεις ένα από τα καλύτερα γατρονομικά ταξίδια της ζωής σου….

Το ελληνικό κάστρο με τους πολεμιστές που ζωντανεύουν είναι σίγουρα μια καλή αφορμή για να οργανώσεις το ταξίδι σου…

exploringgreece

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s