Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας στο 18ο Δημοτικό Σχολείο – Διεθνής διάκριση για την τελειότητα σε εργασία μαθητών

στις

Με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας βραβεύθηκε το 18ο Δημοτικό Σχολείο για την τελειότητα της εργασίας στο έργο eTwinning «ETWINNING SPACE EXPLORERS». Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των αγγλικών από τους μαθητές της Γ’ τάξης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Καλογήρου Ευαγγελία και σε συνεργασία με τη δασκάλα της τάξης κ. Στάμου Ευφροσύνη.

Οι μαθητές με εταίρους τις χώρες της Ισπανίας, Ιταλίας, Ρουμανίας και Τουρκίας ασχολήθηκαν με την εξερεύνηση του διαστήματος μέσα από ποικίλες συνεργατικές δραστηριότητες και επικοινώνησαν με αστροναύτες του European Space Agency. Η εργασία των μαθητών και του σχολείου αναγνωρίστηκε στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο γεγονός που δίνει ισχυρό κίνητρο για επόμενες συνεργασίες.

Οι μαθητές εκπόνησαν ποικίλες δραστηριότητες όπως, μελέτη και κατασκευή αφίσας με θέμα τους πλανήτες και ανταλλαγή εργασιών με τους μαθητές των σχολείων εταίρων μέσω ταχυδρομείου, τοιχογραφία μεγάλου μεγέθους εμπνευσμένη από το διάστημα και πίνακες του Μιρό, βιντεοσκόπηση κοινών ερωτημάτων από τους μαθητές προς τους αστροναύτες του European Space Agency οι οποίοι και απάντησαν άμεσα, με χαρά στα ερωτήματα των μικρών μαθητών μας μέσω βίντεο και twitter.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολικού έτους 2017-2018 του 18ου δημοτικού σχολείου Βόλου συμμετείχαν σε etwinning πρόγραμμα με τίτλο Space.

Η διευθύντρια κ. Μάσσιου πρόσθεσε πως «Μετά την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, η εργασία των μαθητών, της κ. Καλογήρου και του σχολείου αναγνωρίστηκε στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο και βραβεύτηκαν και με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας τους. Μάλιστα το σχολείο είναι το μοναδικό από τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας που συμμετέχουν σε προγράμματα etwinning, που διακρίθηκε στο τόσο υψηλό επίπεδο. Να σημειωθεί ότι τα συνεργατικά προγράμματα etwinning αυξάνουν το κίνητρο μάθησης και συμμετοχής των μαθητών και εξυπηρετούν γνωστικούς στόχους καθώς οι μαθητές χρησιμοποιούν αποκλειστικά την αγγλική γλώσσα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν είναι οι εξής: Ανδριανοπούλου Άννα, Βελώνη Βασιλική, Βώπης Στυλιανός – Άγγελος, Γεωργούδη Άννα – Δαμιανή, Καΐδη Λεώνη, Κουλουμτζής Κωνσταντίνος, Μουσαφείρη Δήμητρα, Μπαλτάς Νικόλαος, Μπέιντο Αλβάρο, Μπιμπίλης Δημήτριος, Νάσκας Θεόδωρος, Νίκα Ανδρέας, Παπανικολάου Αντιγόνη, Πατρίκιος Νικόλαος, Σογιάτι Μάρκες, Σογιάτι Τζέσικα, Στόιαν Ιωάννα, Τζίτζη Χριστίνα, Φεσάτι Ανίτα.

e-thessalia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s