ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…

στις

Γράφει η Μαρία Σαμουρκασίδου

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι πάντα υπέροχα λαμπερό και φαντάζει ατελείωτο. Ωστόσο η λαϊκή ρήση… από Μάρτη, καλοκαίρι και από Αύγουστο, χειμώνα έρχεται να μας θυμίσει ότι ο Αύγουστος – όταν περάσει η Γιορτή της…Παναγίας – αρχίζει να μετρά αντίστροφα και μαζί του οι φετινές λιγοστές διακοπές των Ελλήνων.
Προσωπικά κάθε χρόνο φτιάχνω το δικό μου καλοκαίρι. Για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά δεν καταφέρνω συχνά να μείνω για 15-20 μέρες στον ίδιο προορισμό, κάνοντας το αντιπαθητικό και χιλιογραμμένο άδειασμα στις μπαταρίες να είναι συνώνυμο με το άδειασμα στις τσέπες! Ο ορισμός του καλοκαιριού σε καμία Γη δεν εγκλωβίζεται στις 1-15 Αυγούστου, αλλά με λίγη φαντασία εξαπλώνεται σε όλο το χρόνο. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι και μην ακούσω λεφτά δεν υπάρχουν…

Γιατί όλα αυτά μπορούν να συμβούν κάτω από την μύτη σου, δίπλα σου, χωρίς καν να φύγεις ή να απομακρυνθείς από την πόλη σου. Είπαμε, διάθεση χρειάζεται και λίγο ψάξιμο.Δεν ξέρω αν είναι η «σοφία» των τριάντα (μάλλον των τριάντα δύο για να είμαστε πιο ακριβείς), δεν ξέρω αν είναι τα βιώματα και τα ταξίδια, δεν ξέρω αν είναι η «ανεμελιά»,  δεν ξέρω αν είναι η κούραση της μιζέριας, δεν ξέρω αν είναι η οικογένεια, οι φίλοι και οι γνωστοί ή οι συνθήκες που τελικά διαμορφώνουν το χαρακτήρα σου και τη γενικότερη στάση ζωής ή στο φινάλε αν απλά όλα αλλάζουν ανάλογα με τη φάση που βρίσκεσαι.

Σκέψου, λοιπόν τις φορές που πέρασες ωραία χωρίς να το έχεις σχεδιάσει μήνες πριν και ύστερα από ανεξάντλητα τηλεφωνήματα. Ή σκέψου αυτούς με τα κατεβασμένα μούτρα που ακολουθούν σαν πρόβατα το πλήθος, χωρίς άποψη και χωρίς εκείνη τη σπίθα της χαράς στη ματιά.
Ας μαυρίσουμε στα πόδια χωρίς να μαυρίζουμε στην ψυχή που δεν μπορούμε να είμαστε σε μια διπλανή ξαπλώστρα των περιοδικών στο νησί των Ανέμων, Ιπποτών, διασήμων, κλπ. 
ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΛΟΙΠΟΝ…μπλουμ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s