Ζωντανό παραμύθι: Το μαγικό μέρος 1,5 ώρα απ’την Αθήνα που έφτιαξε ένας Αρμένιος

στις

Μέρος σαν παραμύθι: Πρόκειται για ένα εκπληκτικό μέρος. Εκεί, βασιλεύουν οι φυλλωσιές του δάσους και οι ήχοι των πουλιών. «Στήθηκε» ένα ζωντανό παραμύθι για τη χλωρίδα και την πανίδα της Ελλάδας, καθώς και για την παράδοση. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό χώρο μέσα στη φύση της Αιγιάλειας στο Συνεβρό στα βουνά της Αιγείρας.

Μέρος σαν παραμύθι: Ακολουθούν τριάντα τέσσερις φωτογραφίες από το μέρος που απέχει 1,5 ώρα από την Αθήνα

Δεν είναι το μέρος που μπορεί να απογειώσει την τέχνη. Είναι ο άνθρωπος που την οραματίζεται.

Τα πάντα μπορούν να μεταλλαχτούν σε κάτι απόκοσμο και παραμυθένιο. Μέσα από το ανήσυχο βλέμμα ενός καλλιτέχνη. Εκείνου που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το κοινότυπο που υπάρχει γύρο του.

Ζητάει ένα μέρος που θα μπορεί να εξυπηρετήσει το δημιουργικό της φαντασίας του. Από το οποίο θα μπορεί να τρέφεται ο νους του εις το διηνεκές. Όχι, μόνο ο δικός του, αλλά και όλων αυτών που ασφυκτιούν για δημιουργία και έκφραση. Ψάχνοντας ένα μέρος διαφυγής από το γκρίζο της καθημερινότητα.

Ένα τέτοιο μέρος βρίσκεται στα βουνά της Αιγείρας και είναι το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού – Area Synest.

Ένας χώρος που έχει δεχτεί παρεμβάσεις υψηλής αισθητικής, μέσα σε ένα τοπίο έντονο και μοναδικό, εκεί που κάποιος ανάλογα με και τις εποχές θα ανακαλύψει και κάτι διαφορικό, πλούσιο σε συναισθήματα, αρώματα και γεύσεις.

Μέρος σαν παραμύθι: Κι άλλες φωτογραφίες από το μέρος που απέχει 1,5 ώρα από την Αθήνα

Στον χώρο θα ξεναγηθείτε σε μαγικά τοπία, παραμυθένιους κήπους, θα ακούσετε τραγούδια του δάσους, θα γευτείτε τα κρυστάλλινα νερά και θα μαγευτείτε από τα αριστοκρατικά πτηνά όπως τα παγώνια και άλλα πουλιά διαφόρων ειδών.

Στα δαιδαλώδη δρομάκια θα συναντήσετέ ξύλινες κατασκευές από κλαδιά, που παριστάνουν πελώριες φωλιές πουλιών, όπου μπορείτε να ξαποστάσετε για λίγο.

Μοναδική πινελιά αγροτικής φινέτσας, τα κουνελόσπιτα, το χωριό, και η λίμνη με τις πάπιες. Μία Αρμένικη εκκλησία μοναδικής αρχιτεκτονικής δεσπόζει στον χώρο, θυμίζοντας την καταγωγή του καλλιτέχνη και διακοσμητή Μαρτίκ Μανικιάν.

Μαζί σας θα είναι και ο Μένιος ένας ταπεινός και ήρεμος γάιδαράκος που δεν θα πει όχι σε μία βόλτα.

Το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest, δημιουργήθηκε μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, με σεβασμό στο περιβάλλον, με αγάπη για την ζωή δίπλα στην φύση και με αξιοποίηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Στην θέση του παλιού καφενείου του χωριού, αναστηλώθηκε το Λαογραφικό Μουσείο, που σε ‘’φέρνει’’ πίσω στο χρόνο με αναβίωση του Παραδοσιακού Καφενέ, σημείο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του χωριού, με αναπαράσταση της αγροτικής κατοικίας, και βλέπεις πώς ζούσαν οι άνθρωποι στα χωριά, καθώς και τα επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο…

Μέρος σαν παραμύθι: Οι υπόλοιπες φωτογραφίες από το μέρος που απέχει 1,5 ώρα από την Αθήνα

Στον χώρο Γεύσεων και Χαλάρωσης μπορείς να ξεκουραστείς και να γευτείς πιάτα Ελληνικής και Αρμένικης παραδοσιακής κουζίνας, γλυκά και ελληνικό καφέ κι ένα πέτρινο καλντερίμι σε οδηγεί στη χαλικόστρωτη πλατεία με την επιβλητική πέτρινη Εκκλησία.

Όλα αυτά παντρεύονται μεταξύ τους, σε ένα χώρο που άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά και αβίαστα, μεταδίδοντας στους επισκέπτες ένα ζεστό συναίσθημα ηρεμίας και γαλήνης. Σας αφήνουμε να θαυμάσετε λίγες ακόμη εικόνες και βίντεο…

enimerotiko

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s