Τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη στα Μάλια

στις

Την τελευταία στιγμή σταμάτησαν οι αρχαιολογικές υπηρεσίες του Ηρακλείου μία λαθρανασκαφή στα Μάλια. Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν έπειτα από πληροφορίες ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα των τελευταίων ετών στην περιοχή των Μαλίων.

Πρόκειται για ένα Μυκηναϊκό τάφο που οι λαθρανασκαφείς δεν κατάφεραν να συλληθεί. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν πως οι αρχαιολόγοι έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τέσσερις σαρκοφάγους που δεν έχουν συλληθεί ενώ δεν αποκλείουν να υπάρχουν και άλλες.

Οι αρχαιολόγοι μιλούν για ένα τεράστιας σημασίας αρχαιολογικό εύρημα καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν βρεθεί σε έναν τόσο μεγάλο τάφο με τέτοιο αριθμό σαρκοφάγων.

Κατά τον εντοπισμό του αρχαιολογικού αυτού ευρήματος, οι πληροφορίες λένε πως στο σημείο βρέθηκαν αρκετά στοιχεία, τα οποία έχουν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές που κλήθηκαν στο σημείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρέθηκαν γάντια, κεριά ενώ οι αρχαιολόγοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στο σημείο να χρησιμοποιήθηκε μικρός εσκαφέας στην προσπάθεια των λαθρανασκαφέων να φτάσουν το συντομότερο δυνατόν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος τάφος βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων και πλέον φυλάσσεται 24ώρες το 24ωρο.

creta24

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s