Σε αυτό το ελληνικό χωριό παράγεται το 70% των… χριστουγεννιάτικων δέντρων

στις

Ενα χωριό της Χαλκιδικής στολίζει με χριστουγεννιάτικα δέντρα την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Το χωριό Ταξιάρχης είναι η πηγή των ελάτων, καθώς από εκεί προέρχεται το 70% της ελατοπαραγωγής της χώρας. Φετινός στόχος των παραγωγών είναι να φτάσουν τα περυσινά επίπεδα, που ήταν περίπου 23.000 έλατα. Οπως είπε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Γιάννης Ξάκης, στο Πρακτορείο 104,9 FM, τα πρώτα μηνύματα των πωλήσεων είναι θετικά.

Φουντωτα έλατα

Στο χωριό των ελάτων στολίστηκε και το πρώτο δέντρο της χρονιάς. Η πλατεία του Ταξιάρχη «μύρισε» Χριστούγεννα από τις 7 Νοεμβρίου, όπου φωταγωγήθηκε χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 10-12 μέτρων.

Ο μεγάλος οικισμός Ταξιάρχης είναι χτισμένος σε δασώδη περιοχή στο όρος Χολομώντας. Το όνομα του χωριού οφείλεται στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, και συνδέεται με τη μονή Δοχειαρίου και το μετόχι του Αρχαγγέλου που είχε μονή στο χωριό.

Σημαντικό μέρος του εισοδήματος των κατοίκων προέρχεται από την καλλιέργεια ελάτου, για χριστουγεννιάτικα δέντρα, η οποία, σύμφωνα με το xalkidikiopolitiki, ξεκίνησε περίπου το 1970. Ο τόπος είναι «πνιγμένος» στα έλατα, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με την παραγωγή τους. Το έλατο είναι μια σχετικά εύκολη και απλή καλλιέργεια, καθώς θέλει φροντίδα τα τρία πρώτα χρόνια και μετά αναπτύσσονται σχετικά γρήγορα.

Το χωριό Ταξιάρχης γεμίζει δέντρα τα σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ πλέον υπάρχει και μια εξωστρέφεια επιχειρηματικής πολιτικής και επεκτείνεται στην αγορά της Κύπρου.

iefimerida

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s