Έκθεση στο Μουσείο Κοτσανά για τον Νίκολα Τέσλα: Εφηύρε σχεδόν τα πάντα, πέθανε μόνος και φτωχός

στις

Εάν εφευρέσεις, όπως ο ηλεκτρισμός, η ασύρματη τεχνολογία, το ραντάρ, οι ακτίνες Χ και το ραδιόφωνο διαμόρφωσαν χαρακτηριστικά τον 20ο αιώνα, τότε τον τίτλο «Εφευρέτης του 20ου Αιώνα» κερδίζει επάξια ο Νίκολα Τέσλα.

Το όνομά του είναι συνώνυμο της καινοτομίας, είναι ο άνθρωπος που το 1926 προέβλεπε την κινητή τηλεφωνία. Μία πολυσύνθετη προσωπικότητα, αξιοπρόσεκτη τόσο για το επιστημονικό και τεχνολογικό της έργο, όσο και για τις ανθρώπινες αξίες που πρέσβευε. Επινόησε το εναλλασσόμενο ρεύμα και αγωνίσθηκε για τη διάδοσή του, χωρίς να αποσκοπεί σε κανένα οικονομικό όφελος.

Νίκολα Τέσλα, ο καινοτόμος εφευρέτης που πέθανε μόνος και φτωχός
«Το παρόν είναι δικό τους. Το μέλλον, για το οποίο πραγματικά έχω εργασθεί, είναι δικό μου», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά φανερώνοντας μέρος του χαρακτήρα του. Αδιαφορούσε για επαίνους και φήμη και πέθανε φτωχός και μόνος, αφήνοντας κληρονομιά-τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Εκθέματα από το μουσείο Τέσλα του Βελιγραδίου
Ο Νίκολα Τέσλα εφηύρε σχεδόν τα πάντα. Το όραμα, το έργο και την προσωπικότητα του ξεχωριστού αυτού ανθρώπου επιχειρεί να παρουσιάσει η έκθεση από το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου που φιλοξενείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας δίνοντας έμφαση στα στοιχεία του οραματισμού και της ιδιοφυΐας αυτής της σημαντικής προσωπικότητας της Ιστορίας.

Η έκθεση περιλαμβάνει συνδυασμό εκθεμάτων, από μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του Νίκολα Τέσλα στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεών του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε video room.

αφίσα έκθεσης

Οι εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα στο μουσείο Κοτσανά
Το μέλλον του Τέσλα όπως ο ίδιος το οραματίστηκε παρουσιάζεται στο παρόν, το παρελθόν του Τέσλα «ζωντανεύει» στο σήμερα και η ιστορία του μεγαλύτερου εφευρέτη ξαναγράφεται στο Μουσείο Κοτσανά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 31 Ιανουαρίου 2020.

«Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον» Έκθεση στο Μουσείο Κοτσανά. Πινδάρου 6 & Ακαδημίας Κολωνάκι, τηλ: 211 411 0044, 6907292002

iefimerida

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s