30 υπέροχες φωτο από τους τενεκέδες τυριού που μεταμορφώθηκαν στην Άφυτο Χαλκιδικής

στις

Σε ένα από τα ομορφότερα και πλέον τουριστικά θέρετρα της Χαλκιδικής στην Άφυτο, η ομάδα «Εθελοντές Αφύτου» με υπεύθυνο τον εικαστικό Βασίλη Παυλή, προσκάλεσε Έλληνες καλλιτέχνες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας να δημιουργήσουν ζωγραφικά έργα τέχνης αποτυπωμένα επάνω σε τενεκέδες τυριού.

Η ιδέα του Παυλή φάνηκε να ενθουσιάζει τους καλλιτέχνες και έτσι ένα αντικείμενο όπως ο τενεκές που μπορεί να μας φέρνει μνήμες από το χωριό, από την Ελληνική επαρχία , το παλιό παντοπωλείο απέκτησε μια χρηστική σημασία και έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα στην Άφυτο.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι τενεκέδες επαναχρησιμοποιούνται. Οι περισσότεροι από εμάς ίσως θυμούνται η συναντούν μέχρι και σήμερα στα χωριά τενεκέδες να μετατρέπονται σε γλάστρες, αποθηκευτικούς χώρους και σκαμπό.

Κι έτσι οι τενεκέδες απέκτησαν εικαστική αξία και μεταμορφώθηκαν σε καμβάδες τους οποίους ζωγράφισαν εικαστικοί, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες και στην συνέχεια διακόσμησαν διάφορα σημεία της Αφύτου.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ντόπιοι και τουρίστες μιλούν για τα μοναδικά αυτά έργα τέχνης αλλά κυρίως για την δύναμη της θέλησης και του εθελοντισμού που μπορεί να κάνει θαύματα και να μετατρέπει την καθημερινότητα μας ομορφαίνοντας την.

Ο εθελοντές Αφύτου είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχει ως στόχο να αλλάξει την εικόνα του οικισμού στον οποίο ζει. Οι τενεκέδες είναι μόνο ένα από τα έργα που έχουν πραγματοποιήσει και συνεχίζουν αποφασισμένοι να αλλάξουν από μόνοι τους την εικόνα του τόπου τους.

 

mikropragmata

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s