Μια Κυβέρνηση είναι ο καθρέφτης των Πολιτών. Η Βιτρίνα της χώρας…….

στις


«Η Ελλάδα αποτελεί ζωντανό παράδειγμα,απαράδεκτων Κυβερνητικών επιλογών , που εξηγούν, πως χωρίς άμυνες οδηγήθηκε η χώρα ,στα βράχια των Μνημονίων. «

Δεν ξέρω πόσους πείθει ο ισχυρισμός που μας αποδίδεται συχνά και όχι μόνο από ξένους φίλους μας, πως η Ελλάδα σε σχέση με τον τρόπο που λειτουργούσε , ως χώρα , στο κοντινό μας παρελθόν,ήταν τυχάρπαστη. Άνευρες , φιλελεύθερες Κυβερνήσεις, χωρίς σχεδιασμό και έγνοια για τους πολίτες της χώρας,τους οδήγησαν στην μέγγενη , των Μνημονίων χωρίς τύψεις, για το συντελούμενο έγκλημα. Προσωπικά δεν θα ήθελα να το πιστέψω,όμως έτσι δυστυχώς,συμβαίνει να είναι. Υπήρξαν λόγοι ,που επέτρεψαν όλους αυτούς,να σκεφτούν και να καταλήξουν σ αυτό, το συμπέρασμα. Αν δούμε, από το πως αντιμετώπισαν κάποιοι πολιτικοί της χώρας , μια πλευρά του Σκοπιανού ζητήματος, θα το καταλάβουμε. Να πούμε πως «Μακεδονική»γλώσσα,αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά σε συνέδριο του ΟΗΕ, που έγινε στην Αθήνα , το έτος 1977 και πως για μία τριετία πριν, δεν βρέθηκε ούτε ένας υπηρεσιακός παράγοντας να σταλεί στον ΟΗΕ στις συζητήσεις που έγιναν γι αυτό το θέμα εκεί ,για να αντικρούσει το αίτημα τους,με συνέπεια να έχουμε έτσι την αναγνώριση της γλώσσας αυτής σήμερα,ως «Μακεδονικής» από τον Ο.Η.Ε , με μια ανεξήγητη απουσία της Ελλάδος . 

Αντιλαμβάνεται ο καθένας, πως υπήρξε σοβαρότατο έλλειμμα αντιμετώπισης παρόμοιων σοβαρών ζητημάτων Εθνικής κλίμακας,από τις Κυβερνήσεις αυτές. Αδυνατεί να χωρέσει ο νους ,του κάθε πατριώτη,τόση και τέτοιας μορφής ανεπάρκεια. Πριν από αρκετούς μήνες ,κυκλοφόρησε στον Τύπο,μια μελέτη του CEP (Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής),όπου ούτε λίγο,ούτε πολύ,αυτό που μας έλεγε,είναι πως η Ελλάδα,όχι μόνο δεν ήταν αναγκαίο να βγει από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, αλλά πως θα έπρεπε να πάρει και άλλα «προγράμματα», που σημαίνει πως θα έπρεπε να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας που μας επέβαλε ο Σόϊμπλε της Γερμανίας, που δίνει περιεχόμενο σε πρωτοβουλίες που έριξαν την χώρα στον γκρεμό των Μνημονίων,όπως συνέβη με τις πολιτικές που εκεί την οδήγησαν. Μπορεί,το CEP που κατέθεσε,την μελέτη αυτή, να έχει την βάση του σε μια ακραία Φιλελεύθερη εκδοχή,που στόχο έχει να επηρεάσει φιλελεύθερους οικονομολόγους και πολιτικούς, που εδράζονται σε έναν νεοφανή όρο,του «δείκτη αθέτησης»,όπως τον λέει και που είναι μια «επιστημονική» κατασκευή , με υλικά παλαιά,πίσω στο 2000. Ρωτάμε λοιπόν: Εμείς σαν χώρα,δεν διαθέταμε οικονομολόγους,τότε,που να απορρίψουν με εξειδικευμένα επιχειρήματα, αυτές τις λαθεμένες αντιλήψεις; Αυτή η “επιστημονική” μελέτη,για καλή μας τύχη, δεν έγινε αποδεκτή στην Ευρώπη ,από τους Οικονομολόγους της Ένωσης ,για έναν λόγο : “Με τα φάρμακα της Τρόικας πνέει η Ελλάδα ,τα λοίσθια. Με τις συνταγές του CEP,θα τα τινάξει εντελώς”. Εξ άλλου είναι γνωστή η αστοχία, η υπερβολή και η ανεπάρκεια ,ενός παράγοντα της Τρόϊκα,του ΔΝΤ, όπου οι λαθεμένοι υπολογισμοί και εκτιμήσεις του,θα μείνουν στην Ιστορία ως μνημείο ασχετοσύνης ,καθώς άφησαν σε αφασία την Ελλάδα,πολύ καιρό. 

Όταν περνάνε όμως,τέτοιες απόψεις ,χωρίς να υπάρξουν αντίστοιχες μελέτες που να τις αντικρούσουν ,με τα……. ανύπαρκτα Κυβερνητικά επιτελεία οικονομολόγων, του χώρου ,που υποτίθεται είναι ταγμένα ,όπως λέει ότι είναι η Ν.Δ, να υπηρετούν την ιδιωτική πρωτοβουλία ,τότε δεν είναι υπερβολή που απορούν οι πολίτες,πως συνέβη χωρίς σοβαρό αντεπιχείρημα,ως άμυνα, να μας επιβληθούν αδιαμαρτύρητα, τα Μνημόνια; Υπήρξε μια κενή από άποψη επιχειρημάτων Ελληνική Κυβέρνηση,αρχικά του Γιώργου Παπανδρέου και ακολούθως από την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ,που αποδέχθηκε τα Μνημόνια,με τόσο ανίκανο τρόπο.Χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση ,με απαράδεκτες και στο πόδι,αμυντικές πολιτικές ,παραδόθηκε μια ολόκληρη χώρα με τους πολίτες της,στους σκληρούς δανειστές της Ε.Ε. Μόνο όταν νοιώσουν,οι ξένοι ,την ύπαρξη επιστημονικών επιτελείων , όπως συνέβη στην συνέχεια, με το Υπουργείο Οικονομικών,που έδωσε μάχη για την έξοδο της Ελλάδας ,από τα καταστροφικά Μνημόνια ,μόνο τότε θα πάψουν , να μας κοινοποιούν τις απαράδεκτες αποφάσεις τους για εφαρμογή,δίκην πειραματόζωου. Ο τρόπος που λειτούργησε,υπό πίεση το ΥΠ.ΟΙΚ , πρέπει να αποτελέσει την αρχή του τρόπου αντιμετώπισης των παρόμοιων θεμάτων,με σχέδιο και προγραμματισμό. 

Μόνο έτσι θα υποχρεώσουμε τους ξένους να μας δουν ισότιμα και σοβαρά να ξεφύγουμε από τον χαρακτηρισμό της τυχάρπαστης χώρας,όπου την κοινοποιούν τις αποφάσεις τους για εφαρμογή,επειδή εκτιμούν πως υπάρχουν Κυβερνήσεις στην Ελλάδα που δεν μπορούν,να σχεδιάσουν για τους πολίτες ούτε τα αυτονόητα και στοιχειώδη.Όπως συνέβη με την συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ,που ονειρεύονται ξανά συνεργασίες και επανακάμψεις, λογαριάζοντας πως οι Έλληνες διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου και πως ξεχνάνε τα όσα τράβηξαν,με τα δικά τους Μνημόνια , τρομάρα τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s