Αγαπητό μου Βατερλώ

στις
Να πιάσω το στυλό και να γράψω μου είπαν, πήρα το κινητό και γράφω…

Όλοι σήμερα ζούμε μια φαινομενική ζωή!φαινομενικός-ή-ό, αυτός-ή-ό που φαίνεται να είναι κάτι χωρίς να είναι πραγματικά! Έτσι λοιπόν πολλοί είμαστε εμείς που φτιάχνουμε μια ζωή και την προβάλουμε ως πραγματικότητα προς τα έξω, μα μόλις η πόρτα κλείσει «τα φαινόμενα απατούν».

Για να συνεχίσω θα χρησιμοποιήσω μία ατάκα που ακούω συχνά: Τη ζωή σου να έκανα…Ποια ζωή μου θέλεις να κάνεις ακριβώς; Αυτή που βλέπεις και νομίζεις πως ζω ή αυτή που όντως ζω; 

Μιλάμε μεταξύ μας,αναφερόμαστε στην καθημερινότητα μας ο καθένας, αλλά αναρωτιέμαι φορές φορές, τελικά ακούμε; Είναι εκείνες οι στιγμές που αρχίζεις και πέρα από τα επιφανειακά αποφασίζεις να μιλήσεις για τα «άλλα» τα πιο βαθιά, τα πιο σκληρά και εκεί είναι που διαπιστώνεις πόσο δύσκολο είναι να ακουστείς, να κατανοηθείς. Και ξαφνικά έρχεσαι αντιμέτωπος με τις άλλες υπέροχες φράσεις όπως: «Δε σε φοβάμαι εσένα», «Έλα μωρέ, σιγά πώς κάνεις έτσι; Υπάρχουν και χειρότερα!». Φράσεις της ξεπέτας και καλά κάνεις και τις λες, είναι μια ρύθμιση σαν αυτή του αυτόματου πιλότου. Μόλις κάποιος αναφερθεί στα προβλήματά του τις βγάζουμε σαν άσσους από μανίκι και αποδείξαμε πόσο καλοί ακροατές είμαστε, για να μην πω πόσο σπουδαίοι φίλοι. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα…Αυτή είναι μια αντίδραση του φαινομενικού ακροατή, όχι του πραγματικού! 

Όσο λοιπόν χανόμαστε στις φαινομενικές ζωές μας, χάνουμε την επαφή, ξεχνάμε να ακούμε πραγματικά, ξεχνάμε να νιώθουμε, να ενδιαφερόμαστε! 

Υπάρχει ωστόσο και η περίπτωση να είμαστε πραγματικά αδιάφοροι, μια ιδέα θλιβερή και τρομακτική, που προς το παρόν αφήνω ασχολίαστη!

ΤΤΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s