Μας πεθαίνουν φτηνά ή γινόμαστε ακριβοί αυτόχειρες;

στις
Γράφει η Μαρία Σαμουρκασίδου

Μας πεθαίνουν φτηνά ή γινόμαστε ακριβοί αυτόχειρες


Εθνική τραγωδία.Όλεθρος. Καμένες ψυχές. Ανείπωτες στιγμές.Γιατί;

Αυτό είναι το τίμημα του ωχαδερφισμού,της προχειρότητας, της τσαπατσουλιάς, της αδιαφορίας. Όταν άλλοι λαοί έχουν σχέδια για έκτακτες ανάγκες και τα εφαρμόζουν μέχρι τελείας, όταν άλλοι λαοί επενδύουν σε ασκήσεις ετοιμότητας, καθαρίζουν τους δρόμους και τα δάση τους και τηρούν τους νόμους και τις διαδικασίες, όταν οι υπεύθυνοι άλλων λαών παραιτούνται  ενώ παράλληλα ειδικοί αναλύουν το τι πήγε στραβά και διορθώνουν παραλείψεις για να μην ξαναγίνουν τραγωδίες, ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ σώζεις ζωές,σώζεις ψυχές και δε θρηνείς. Τότε λέγεσαι κράτος και τότε οι πολίτες σου ζουν σε καθεστώς ασφάλειας και ανάπτυξης.

Δε μας πεθαίνουν.Τις περισσότερες φορές τους αφήνουμε να μας πεθάνουν. Κοινώς πεθαίνουμε εκούσια. Θες να σου πω σε τι φταίμε; Φταίμε καθώς εμείς είμαστε αυτοί που παρακαλάμε και λαδώνουμε τις δημόσιες υπηρεσίες για μια «θεσούλα», για μια «αδειούλα». Εμείς είμαστε αυτοί που μπαζώνουμε τα ρέματα και χτίζουμε από πάνω, εμείς είμαστε αυτοί που καταπατάμε τις παρυφές των βουνών μας και χτίζουμε βιλάρες και εξοχικές κατοικίες στη μέση του δάσους. Εμείς είμαστε αυτοί που μιλάμε στο κινητό την ώρα που οδηγάμε και περνάμε αφηρημένοι με κόκκινο φανάρι σκοτώνοντας όποιον άτυχο βρεθεί στο διάβα μας. Εμείς είμαστε αυτοί που πίνουμε ένα ποτηράκι παραπάνω και μετά παίρνουμε το αμάξι να γυρίσουμε πίσω, έχοντας τυφλή εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας. Εμείς είμαστε αυτοί που ψηφίζουμε και βγάζουμε τον Αλέξη Πρωθυπουργό και αύριο θα βγάλουμε και τον Κυριάκο για να μας σώσει, ξανά. Κι αν δεν ψηφίσουμε; Εκεί να δεις παιδεία: πάμε για φραπεδάρα στη παραλία ή στη καφετέρια και μετά ζητάμε ευθύνες από όσους πήγαν να ψηφίσουν.

Δυστυχώς δεν είναι κανένας Θεός που μας έχει καταραστεί, κανένα κράτος που δεν μας προστατεύει, κανένας μαγικός εχθρός που αποσταθεροποιεί τη χώρα. Εμείς και μόνο εμείς οι ίδιοι φταίμε και κανένας μα κανένας άλλος…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s