Τα ονόματα στην καρδιά δεν γράφονται για να σβηστούν… σκαλίζονται…

στις
Μου είχε πει μια φίλη μου πριν μερικά χρόνια, πως άπαξ και αγαπήσεις κάποιον μετά τον αγαπάς για πάντα, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε απογοήτευση. Η γνώμη μου είναι κάπου στην μέση…  Πράγματι, μετά από χρόνια ζύμωσης του μυαλού και της καρδιάς, μια αληθινή αγάπη μοιάζει και παντοτινή… αρκεί να’ναι αληθινή… αληθινή και αγνή…

Αν αγαπήσεις ποτέ κάποιον αλλά για ΧΨ λόγους απογοητευτείς, δεν παύεις να τον αγαπάς, αλλά επειδή έχεις τραβήξει το δικό σου δρόμο, απλώς ίσως θα αναρωτηθείς τι κάνεις, ξαναθυμάσαι διάφορες στιγμές, δεν αγνοείς και δεν στρουθοκαμηλίζεις για τα όσα έμαθες από το πρόσωπο που αγάπησες (αγνά και αληθινά πάντα). Ίσως να χρησιμοποιείς και εμπειρίες που αποκόμισες από αυτή την αγάπη για να δημιουργήσεις στο μέλλον μια πιο γερή αγάπη (αγνή και αληθινή πάντα) με την ελπίδα ότι τουλάχιστον δεν θα σε απογοητεύσει για τους ίδιους λόγους…

Ο καθένας μας πλάθεται μέσα από διαφορετικά βιώματα, με ποικίλους χαρακτήρες στον κοινωνικό του περίγυρο, με αποτέλεσμα ό,τι αναφέρεται από πλευράς του να έχει πρώτα την προσωπική του σκοπιά και μετά την πιο γενικευμένη.

Μέθοδος να πάψεις να αγαπάς κάποιον, αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχει (εφόσον τον αγάπησες αληθινά και αγνά πάντα) και καλύτερα έτσι, γιατί αλλιώς όλα θα ήταν μεθοδικά και κατευθυνόμενα (αγνά και αληθινά ούτε λόγος!) 

Προσωπικά φαντάζομαι την καρδιά σαν μια αμμουδινη παραλία (αληθινή και αγνή πάντα). Αυτός που αγαπάς περπατάει σε αυτήν την παραλία και αφήνει έντονα τα σημάδια του εκεί. Όταν-εάν αποφασίσει να φύγει τα σημάδια θα υπάρχουν και θα σου θυμίζουν πολλά, θα σε μελαγχολούν θα σε πονάνε, θα σου δίνουν δύναμη…Μέχρι όμως να έρθει η επόμενη αγάπη (εάν έρθει) η οποία σαν ένα μεγάλο κύμα θα σβήσει (όχι να εξαφανίσει όμως) τα σημάδια της προηγούμενης, για να αφήσει και αυτή με την σειρά της τα δικά της (αγνά και αληθινά πάντα).

Τα ονόματα στην καρδιά δεν γράφονται για να σβηστούν…σκαλίζονται…(αγνά και αληθινά πάντα)

Με αγάπη
Η τελίτσα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s