Παραμύθι

στις

Γράφει η Κακκέ Χριστίνα


Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένα τμήμα που αποφάσισε να πάει ταξίδι μακρινό. Από τη μαγευτική Στούπα ξεκίνησε και κόσμους άγνωστους αντίκρισε! Ήταν ένα ταξίδι που τους βοήθησε να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους και να αρχίσουν να γνωρίζουν και τον συνάνθρωπό τους.

Έτσι λοιπόν, πήραν την πράσινη βαλίτσα τους και σάλπαραν για το νησί της Καλυψώς! Εκεί συνάντησαν κατοίκους περίεργους! Όλη την ημέρα ήταν σε έναν κήπο και σκάλιζαν, πότιζαν, στιγμή δεν άφησαν τα κηπουρικά τους! «Ξεκουράζεστε ποτέ;», τους ρώτησε ο Έλσον.. «Όχι, όχι» του απάντησαν. «Δουλειά μας είναι να φροντίζουμε τους κήπους μας, αλλιώς όλα θα ξεραθούν και τότε θα βουλιάξει το νησί μας»!

Τα παιδιά το σκέφτηκαν από εδώ, το σκέφτηκαν από εκεί και αποφάσισαν να φυτέψουν και αυτά το δικό τους δέντρο, ώστε να θυμούνται όλοι το πέρασμά τους από το νησί! Ήθελαν να κάνουν και κάτι το ξεχωριστό για αυτούς τους κατοίκους, οπότε αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα ξύλινο φτυάρι, το οποίο το έβαψαν πράσινο και το διακόσμησαν με πολλά κοχύλια, ώστε να τους θυμούνται πάντα!

Γοητευμένοι από αυτήν τους την εμπειρία, οι μικροί μας φίλοι άφησαν τη φροντίδα του δέντρου τους στους κατοίκους του νησιού και σάλπαραν για το νησί του Κύκλωπα Πολύφημου! Εκεί τι να δουν!! Όλοι οι κάτοικοι είχαν καλυμμένο το ένα μάτι τους, για να μοιάζουν στο βασιλιά τους! Φορούσαν πειρατικά καπέλα και έπιναν από μικρά και περίεργα μπουκαλάκια! Πόσα μπουκαλάκια ήταν αυτά: πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, τετράγωνα, ορθογώνια και κυκλικά…!!!! Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι υπήρχαν τόσα σχήματα και τόσα χρώματα!!

Αποφάσισαν να επισκεφτούν τον μάγο του νησιού για να τους εξηγήσει τι τα ήθελαν όλα αυτά τα μπουκαλάκια!! Ανέβηκαν το βουνό, προχώρησαν 10 βήματα, έστριψαν αριστερά και αντίκρισαν μια θεόρατη σπηλιά!! «Ρο ρο ρο και ρι ρι ρι , κάντε το καζάνι μου να βράσει πολύ»! Τα παιδιά κοιτάχτηκαν με απορία και αναρωτήθηκαν αν ο μάγος ήταν στα καλά του..! «Τι με κοιτάτε έτσι;; Νομίζετε πώς αν δεν τραγουδήσω θα πετύχουν τα μαγικά μου φίλτρα;». αντήχησε μια βροντερή φωνή… Τα παιδιά τρομαγμένα κοίταξαν αριστερά, κοίταξαν δεξιά και δεν είδαν τίποτα…«Βρε χαϊβάνια πάνω κοιτάξτε!» Κοίταξαν πάνω και τι να δουν! Ένα μάγο κρεμασμένο ανάποδα!!! «Μην περιμένετε να κατέβω..Όσο βράζει το μαγικό μου φίλτρο, εγώ αυτοσυγκεντρώνομαι»!!

«Μα καλά γιατί κρέμεσαι ανάποδα;; Και τι είναι αυτό που φτιάχνεις και πίνουν όλοι τέλος πάντων;;;» ρώτησαν όλα με μια φωνή…«Αυτό αγαπητά μου παιδιά είναι ένα ελιξίριο κατά του άγχους!! Είναι ένα μαγικό φίλτρο, που μόλις το πιουν, ηρεμούν και είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι τους κατέβει, απαλλαγμένοι από έννοιες και σκοτούρες! Να τώρα κυκλοφορούν σαν πειρατές, πριν ήταν ντυμένοι όλοι δελφίνια»!!!

Τα παιδιά γούρλωσαν τα μάτια τους και αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να το δοκιμάσουν!! Ο μάγος μάλιστα τους υποσχέθηκε να τους δώσει και λίγο να το πάνε στην πατρίδα τους!!! Τα παιδιά έκαναν 10 τούμπες από την χαρά τους!!! Στο ταξίδι της επιστροφής, τραγουδούσαν και χόρευαν συνεχώς!! Τα γέλια τους αντηχούσαν σε όλη τη θάλασσα…Γιατί αυτό είναι και το νόημα της ζωής: τραγούδι, χαρά, γέλιο και χορός!!!

ΤΕΛΟΣ….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s