Εγκυμοσύνη και κατάθλιψη

στις
Παρά το γεγονός ότι η εγκυμοσύνη είναι συχνά μια στιγμή μεγάλης χαράς , αυτό δεν είναι μία  πραγματικότητα για όλες τις γυναίκες . Τουλάχιστον μία στις  δέκα έγκυες γυναίκες πάσχουν  από κρίσεις κατάθλιψης .
Για χρόνια , οι ειδικοί πίστευαν λανθασμένα ότι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης  είναι μία προστασία κατά της κατάθλιψη.  Τώρα πιστεύεται ότι η ταχεία αύξηση των επιπέδων των ορμονών κατά την έναρξη της εγκυμοσύνης μπορεί να διαταράξει τη χημεία του εγκεφάλου και να οδηγήσει σε κατάθλιψη .
Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί επίσης να κάνουν τις έγκυες γυναίκες  να αισθάνονται πιο ανήσυχες  απ “ότι συνήθως . Το άγχος είναι μια άλλη κατάσταση που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης .
Η κατάθλιψη και το άγχος μπορεί  να μη διαγνωστούν κατά τη περίοδο της κύησης και αυτό  επειδή οι έγκυες  γυναίκες συχνά απορρίπτουν τα συναισθήματά τους , μία κατάσταση που συχνά συνοδεύει την εγκυμοσύνη
Η  συναισθηματική υγεία  είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική υγεία  και στην πραγματικότητα , αυτό μπορεί να επηρεάσει  πράγματι τη σωματική υγεία των εγκύων. Έρευνες  έχουν  δείξει ,  ότι η κατάθλιψη και το άγχος μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για έναν  πρόωρο τοκετό .
Πώς μπορώ να καταλάβω αν διατρέχω  κίνδυνο για μία κατάθλιψη ή άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ;
Μερικοί κοινοί παράγοντες κινδύνου είναι :

Ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό κατάθλιψης ή άγχους . Εάν έχετε βιώσει στο παρελθόν κατάθλιψη ή έντονο άγχος  ή , εάν υπάρχει ιστορικό κατάθλιψης στην  οικογένειά σας  , έχετε περισσότερες πιθανότητες να περάσετε μία κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη σας . Ακόμα και αν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω μία γυναίκα σε περίοδο κύησης είναι πολύ πιο επιρρεπής στη κατάθλιψη απ’ότι ήταν πριν.
Θεραπείες γονιμότητας . Αν είχατε πρόβλημα να συλλάβετε , οι πιθανότητες κατάθλιψης είναι μεγαλύτερες λόγω  της πίεσης και του άγχους για τη σύλληψη . Και αν έχετε περάσει μέσα από πολλαπλές διαδικασίες γονιμότητας , οι  συναισθηματικές παρενέργειες παραμένουν ακόμη και μετά  από μήνες ή και χρόνια λόγω του άγχους από την αναμονή. Τώρα που είστε έγκυος , δεν είναι ασυνήθιστο να είστε τρομοκρατημένες για μία ενδεχόμενη αποβολή λόγω της ψυχικής εξασθένισης κατά τη διάρκεια των προσπαθειών σας . Όλα αυτά μπορεί να σας κάνουν  πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s