Χαρακτηριστική παραλία της νότιας πλευράς της Μήλου μιας και όλη αυτή η πλευρά χαρακτηρίζεται για τις αμμουδιές της. Η Φυριπλάκα είναι η πιο γνωστή και πολυσύχναστη παραλία. Άσχετο αν στη φωτό είναι ερημική. Οι ψάθινες ομπρέλες είναι πολλές, το μπαράκι μια χαρά εξοπλισμένο και τα νερά ανέκαθεν καθαρά μιας και νότια της νότιας πλευράς της Μήλου είναι μόνο θάλασσα μέχρι την Κρήτη. Αρκετά μεγάλη ώστε να βρεις την ησυχία σου αν δεν θες να στριμωχτείς στις ξαπλώστρες.
Στο Βορρά κι αυτή η μικρή παραλία. Η θάλασσα μπαίνει από τον βράχο και καταλήγει σε μια πολύ μικρή αμμουδιά. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η κατάβαση μέχρι την αμμουδιά μιας και πρέπει να κατέβεις έναν αρκετά απόκρημνο βράχο με το σώμα σου κολλημένο σε αυτόν. Η προειδοποιητική πινακίδα δεν είναι εκεί για πλάκα. Είναι πραγματικά δύσκολη η κατάβαση αλλά αν πετύχεις αυτή την παραλία κάποιον «ήσυχο» μήνα, θα έχεις την δικιά σου prive όαση στο Αιγαίο.
Παγκοσμίως γνωστή παραλία χάρη στην ιδιομορφία των βράχων που «αιχμαλωτίζουν» μια πολύ στενή αμμουδιά. Οι άνεμοι από τον Βορρά έχει σχηματίσει πολύ ιδιαίτερες παραλίες σε όλη τη βόρεια πλευρά του νησιού. Για να τις επισκεφτείς βέβαια πρέπει να μην υπάρχουν πάρα πολύ ισχυροί βοριάδες. Αξίζει να κάνεις μια βόλτα στους λείους βράχους για να βγάλεις φωτογραφίες και να θαυμάσεις τη θάλασσα να σκάει στα βράχια.
Μικρό κολπάκι με μικρές σπηλιές για εξερεύνηση. Γαλάζια νερά, ωραία αμμουδιά, σκιά από τις 5 το απόγευμα αλλά ένα μεγάλο μειονέκτημα. Για να φτάσεις στην αμμουδιά της πρέπει να κάνεις τον Ταρζάν.
Όταν κάνεις βόλτα στο λιμάνι του νησιού βλέπεις απέναντι στον κόλπο μια τεράστια παραλία. Αυτή είναι η Χιβαδολίμνη. Και όσο οδηγείς τον παραλιακό δρόμο που πηγαίνει παράλληλα στην παραλία έχεις πυκνά συχνά κάποιες μικρές εσοχές για να αφήσεις το αυτοκίνητο και να κατέβεις μέχρι την παραλία. Οι περισσότεροι βέβαια συνωστίζονται στο αριστερό άκρο της παραλίας.
Πηγή: oneman.gr